tisdag 24 april 2012

En smakresa bakåt i tiden

Då var det dags att testa ett nytt recept igen! Det fick bli Thaigryta med ris; en blandning av nötfärs, grönsaker, lime, röd curry, kokosmjölk och koriander. Hur enkelt som helst! (dessutom gott och lätt att laga några extra matlådor av.)


Det är läskigt hur hjärnan kan minnas något (en smak) utan att man själv någonsin har tänkt på det. När vi smakade på koriandern fick både Erik och jag en smak-flashback, men ingen av oss visste var den kom ifrån. Vi var tvungna att googla koriander för att se vilka slags kök som använder sig av det. Efter att ha diskuterat smaken en stund kom Erik, som har något bättre minne än mig, till slut fram till svaret. När vi var i Egypten för två år sedan hade de en slags salsa (grönsaker hackade i små kuber med kryddor och olja) i buffén. Denna buffé åt vi varje dag, men vi la nog aldrig märke till vilka kryddor den innehöll. Nu vet vi! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...