måndag 11 januari 2016

Canggu - Bali

Hej på er!
Vet att det har ekat tomt på bloggfronten, men ni vet hur det är när man är på semester, man är konstant upptagen! :)

Vi är just nu på Bali och har det fint här! Vi bor i Canggu, ett område som växt upp på bara fem år och snabbt har blivit populärt. Det är ca 30-35 grader varmt på dagarna. Luften är väldigt fuktig, så man är konstant svettig! Det är egentligen regnsäsong, men vi har haft tur med vädret, bara sol. Det här är surfarnas mecka, stora och fina vågor. Alla kör moppe som galningar och nästan ingen bär hjälm. (Vi gör!)  Längs vägarna finns det sjukt mycket hundar som traskar omkring. Hundarna är även på stränder och inne på matställen. Alla går löst och är lugna och vänliga på dagtid. Vi håller oss dock ifrån dem, de sägs ha rabies. Maten här är jättegod och fräsch, har tom fått glutenfri pizza på TVÅ olika restauranger!! Bättre än hemma ju! Billigt är det också! Tvårätters med dricka på en lite finare restaurang kostar ca 200kr, då lyxade vi till det!

Bodde första natten (fredag) på ett hostel som vi tyckte kändes sådär. Kan bero på att vi bodde lyxigt i Dubai, en toppenstart! Vi hade båda lite svårt att somna den första natten på Bali. När vi, efter att ha käkat gratis frukost, insåg att vårt hostel faktiskt var himla bra och ville stanna fler nätter, ja då var det ju såklart fullbokat!! Vi fick i panik leta upp ett nytt hostel i närheten innan vi var tvugna och checka ut och inte ha wi-fi längre! På väg ut genom dörren började vi dock prata med ägaren. Han gav oss massa bra tips på hur vi skulle lägga upp vår Baliresa. Vi har ju trots allt bara 10 dagar här. Det kan låta mycket, men det finns mycket att se och göra!

Vårt andra boende är också ett hostel, men ett mycket mindre sådant. Det ligger också längre ifrån vattnet, så moppe behövs. Vi betalar ca 90 kr per person, per natt här. Stället är väl ok, finns mycket att påpeka här, typ en dusch som luktar avlopp, vissa (inte vi) har bedbugs, det är inte så rent, det finns bara två fungerande värdeskåp (vi paxade snabbt ett!) och man sover i en grop i madrassen. Det finns inga kylskåp eller sån lyx, men vi har wi-fi och ac (på natten). Det uppskattas! Stället är toppen om man är typ 20, singel och surfare. Vi är inget av dem... Vi går under namnet "the couple" och det är inte direkt någon som väljer att prata med oss. De andra är dock supersociala och hänger ofta på hostelet hela dagarna. Vi ser fram emot morgondagen då vi åker vidare till Ubud och ett lite finare hotell, med EGET RUM!! Tänk att man har gått och blivit tant. Önskar uppenbarligen lite högre standard än vad man gjorde för några år sen.

Vi har iaf hållt oss sysselsatta! Många "check i box" ✔️
Vi har hyrt moppe och glidit runt bland risfälten, ätit massa god mat på lokala hak, spanat in några inneställen, begrundat solnedgången vid Tanah Lot templet och tagit surflektion!

Imorgon åker vi alltså till Ubud, platsen där "eat, pray, love" spelades in. Hoppas på lugn, yoga och massage!! Vi får se vad staden har att erbjuda!

Puss på er som orkat läsa ända hit! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...